Szélsőség, Szíria

Megölték a Belgiumban betiltott muzulmán szervezet egyik vezetőjét

Feiszal Jamún a szervezet kulcsfigurája volt, aki a Belgiumban élő muzulmánok körében toborzott embereket harcolni a felkelők soraiba. A tömegtájékoztatási eszközök értesülése szerint az iszlamisták támogatásával már 100-200 fiatal belga állampolgár ment Szíriába.

2014.02.10 11:21MTI
Forrás: MTI

Szíriában a hét végén megölték a Belgiumban betiltott szélsőséges muzulmán szervezet, a Sharia4Belgium (Sariát Belgiumnak) egyik vezetőjét - közölte a helyi sajtó hétfőn.

Feiszal Jamún a szervezet kulcsfigurája volt, aki a Belgiumban élő muzulmánok körében toborzott embereket harcolni a felkelők soraiba.

A tömegtájékoztatási eszközök értesülése szerint az iszlamisták támogatásával már 100-200 fiatal belga állampolgár ment Szíriába.

A Sharia4Belgium egykori hivatalos képviselőjét, Fuád Belkaszemet Belgiumban korábban erőszakos cselekedeteiért elítélték, valamint azért is, mert fiatalt irányított háborús övezetekbe.

A belga hatóságok tavaly intézkedések sorozatát dolgozták ki, hogy megakadályozzák fiatal belgiumiak részvételét a szíriai polgárháborúban a felkelők oldalán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.