Szíria

Vörös Félhold: megtámadták a Homszba tartó segélyszállító konvojt

Aknavetőkkel és könnyű fegyverekkel is lőttek egy segélyszállító konvojt, amely a szíriai Homsz ostromzár alá vett belvárosi negyedeibe tartott, a támadásban megsebesült az egyik jármű sofőrje.

2014.02.08 18:50MTI

"A lövések a segélyszállító kamionokat és a csapatot vették célba" - olvasható a Vörös Félhold szervezet rövid üzenetében Twitter-oldalán, amelyben a támadás elkövetőit nem nevezték meg.

A szíriai állami televízió közölte, hogy szíriai felkelők sebesítették meg a Vörös Félhold négy munkatársát, miközben azok megpróbálták eljuttatni a segélycsomagokat Homsz felkelők ellenőrizte kerületeibe. A támadást a tévécsatorna "fegyveres terrorista csoportoknak" tulajdonította. A szíriai hatóságok ezzel a névvel jelölik a Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen küzdő felkelőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.