Tripoli

Líbia: támadás érte a hadsereg főhadiszállását

Az ország jelentős területeit a Kadhafi elleni 2011-es felkelés idején verbuválódott törzsi fegyveres csoportok uralják.

2014.02.07 09:32MTI

Támadás érte Líbiában a hadsereg főhadiszállását csütörtökön, de az őrök sikeresen visszaverték a behatolási kísérletet - közölte egy katonai szóvivő.

A Tripoli déli részén található épületegyüttesre ismeretlen fegyveresek támadtak rá. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó ezredes szerint sikerült kifosztaniuk néhány autót, és több fegyverhez is hozzájutottak, mielőtt meghátráltak volna.

A közlés szerint az incidensnek nem volt áldozata.

Líbiában a hadsereget külső fegyveres csoportok bevonásával igyekeznek megerősíteni. Több mint két évvel Moammer Kadhafi diktatórikus rezsimjének megdöntése után az ország továbbra is belpolitikai káoszban őrlődik: igen gyenge a központi kormány hatalma, és az ország jelentős területeit a Kadhafi elleni 2011-es felkelés idején verbuválódott törzsi fegyveres csoportok uralják.

Az országban a napokban még inkább megnövekedett a feszültség, miután a parlamentként működő Általános Nemzeti Kongresszus (ÁNK) úgy döntött, hogy eredetileg e héten lejáró mandátumát a jövő év végéig meghosszabbítja. Péntekre emiatt Líbia-szerte tüntetéseket hirdettek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.