Rendőr is van az áldozatok között

Több ember meghalt egy terroristaellenes művelet során Tunéziában

Egy tunéziai rendőr és egy fegyveres csoport hét tagja vesztette életét Tuniszban egy terroristaellenes művelet során.

2014.02.04 17:50MTI

Mohamed Ali Arui, a belügyi tárca szóvivője elmondta, hogy a fegyveresek az iszlám ultrakonzervatív irányzatához, a szalafistákhoz tartoznak. Az akciót hétfőn délután indították a hadsereg terrorelhárító egységének több száz, maszkot viselő tagjának részvételével.

Az iszlamista fegyveresek Tunisz Rauíd nevű kerületében egy házban barikádozták el magukat. A terrorelhárítók a városnegyedhez vezető utakat négy kilométeres körzetben lezárták, és a környékbeli házak tetejére mesterlövészeket állítottak.

Miután az észak-afrikai országban 2011-ben az arab tavasz idején megdöntötték Zin el-Abidin Ben Ali elnök uralmát, a konzervatív szalafisták hevesen bírálják a forradalom óta kormányon lévő vezetést, azzal vádolva őket, hogy nem elég vallásosak.

Legradikálisabb csoportjukat, az Anszar as-Saríát tavaly terrorszervezetté nyilvánították a hatóságok. Tunézia az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet afrikai szárnyának otthont adó Algéria és az utóbbi időben virágzó fegyvercsempészettel küzdő Líbia között fekszik, ami növeli a fegyveres támadások veszélyét. Szinte minden hónapban történik összecsapás a biztonsági erők és militáns csoportok között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.