Sokakat megsebesítettek

Földvita Indiában: tucatnyi embert agyonlőttek

Lelőttek tíz embert egy földvitában az északkelet-indiai Asszám államban, további 12-t pedig megsebesítettek.

2014.01.30 08:13MTI

A vitában egymással szemben állók egyik csoportja - a szomszédos Arunacsal Prades államból - megtámadta azt a falut - Gauhati állami székhelytől északra -, amelyben a másik tagjai laknak. Vadászpuskákkal tüzeltek a lakosokra - közölte a rendőrség.

A földvita 1987-ig nyúlik vissza, amikor létrehozták Arunacsal Prades államot, és a falu - Csauldhua - Asszámhoz került. Korábban is volt már tettlegesség a földvitában, de a szerdai incidens eddig a legsúlyosabb. A földvitát pere is vitték, és az ügy már az indiai legfelsőbb bíróság előtt van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.