Legalább nyolcan égtek halálra

Tartálykocsival ütközött egy autóbusz és egy gépkocsi Indiában

Üzemanyag-szállító tartálykocsival ütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi Nyugat-Indiában szerda hajnalban, a súlyos balesetben legalább nyolcan égtek halálra és tizenegy ember súlyosan megsérült.

2014.01.29 10:16MTI

Anand Vadkar rendőrtiszt elmondta, hogy a sérülteket helyi lakók emelték ki az égő autóbuszból és a személygépkocsiból. Akiket nem tudtak kimenteni, az égő járművekben vesztették életüket.

A balesetet egyes sajtóértesülések szerint az okozta, hogy a busz előzni próbálta a tartálykocsit, de a manőver közben összeütköztek.

A szerencsétlenség a Mumbaitól, India pénzügyi fővárosától közel 80 kilométerre északra fekvő Kude falu közelében történt.

A rendőrtiszt elmondta: a holttestek a felismerhetetlenségig összeégtek, ezért nehéz az áldozatok azonosítása. Az ütközés pillanatában a busz utasainak többsége aludt.

Évente több mint 110 ezer ember hal meg közúti balesetekben Indiában a rendőrség adatai szerint. A nem megfelelő vezetői stílus, a gyorshajtás mellett a silány állapotú utak és a rosszul karbantartott járművek miatt is gyakoriak a buszbalesetek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.