Megdöbbentő számok Kínából

60 ezer embert vettek őrizetbe hamisítás miatt

A csalások összértéke meghaladja a 28 milliárd amerikai dollárt.

2014.01.25 00:30HENT

A kínai kormányzat a napokban beszámolt a 2013-as év hamisításellenes eredményeiről. A számok megdöbbentőek, a kínai rendőrség összesen 59 222, hamisítással, illetve a szerzői jogok megsértésével gyanúsított embert vett őrizetbe.

A majdnem hatvanezer őrizetbe vett kínai lakos által végrehajtott csalások összértéke meghaladja a 28 milliárd amerikai dollárt is. Gao Feng, a kínai Nemzetbiztonsági Minisztérium képviselője elmondta, hogy a 2013-ban lefoglalt áruk össztömege meghaladja a 90 millió tonnát.

Az államigazgatásban dolgozó tisztviselő a forgalomból kivont hamisítványok mennyisége mellett a személyekre is kitért és büszkén említette: a múlt évben 1260 bűnözői csoportot sikerült véglegesen kiiktatniuk, köszönhetően az olyan nemzetközi szervezetekkel való sikeres együttműködéseknek is, mint az Interpol vagy a Vám Világszervezet.

Gao Feng 2013 legnagyobb sikereként mindazonáltal egy gyógyszerhamisítás elleni akciót emelt ki a beszámolóból, amelynek keretein belül rekordmennyiségű, 300 millió darab illegális pirulát foglaltak le, több mint 360 millió dollár értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.