Eközben Kelet-Ukrajnában

Egy rendőr himnuszénekléssel akadályozta meg a tüntetők ostromát

A tüntetőkkel közösen énekelte el a himnuszt a kelet-ukrajnai Poltava városának rendőrfőnöke, s ezzel megakadályozta, hogy a harcra elszánt demonstrálók megostromolják a megyei adminisztráció épületét.

2014.01.23 18:35MTI

Előző éjjel a kijevi tüntetők elleni, halálos áldozatokat követelő rohamrendőri támadás miatt feldühödött fiatalok egy csoportja a poltavai megyeháza előtt gyűlt össze, amelyet ostrommal készültek elfoglalni. A demonstrálókat a Majdan nevű társadalmi szervezet helyi képviselői sem tudták lecsillapítani, hiába mondták nekik, hogy semmi értelme egy üres épületet megrohamozni.

Ekkor megjelent a helyszínen Vitalij Jemec, a város rendőrfőnöke, akik a demonstrálók előtt levette sapkáját, és egyperces néma csenddel adózott a kijevi összecsapásokban meghalt tüntetők emlékének. Ezután énekelni kezdte a himnuszt, amihez csatlakoztak a tüntetők is. A rendőrfőnök viselkedése miatt megenyhültek a fiatalok, akik végül elálltak az épület ostromától, és hazamentek.

Szerdán ellenzéki források szerint öt tüntető vesztette életét a rohamrendőrökkel Kijevben folytatott összecsapásokban, közülük négy lőtt sebektől. A belügyminisztérium eddig három halálos áldozat hírét erősítette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.