Norvég kofa Berlinben

Lecsaptak a bálnahúst áruló kofára

Csak 3 kilogrammnyi volt a fogás, de ami tilos, az tilos.

2014.01.23 17:55MTI

Pácolt bálnahúst foglalt lel egy berlini vásáron a német vámőrség - közölte csütörtökön a hatóság szóvivője. Hatalmas fogásnak nem mondható az akció, mivel mindössze 3 kilónyi bálnahúsra csapott le a hatóság. Szóvivője, Norbert Scheithauer elmondta: a berlini BZ című újság munkatársa fedezte fel, hogy bálnahúst árul egy norvég kofa a vásáron, és ő értesítette a hatóságokat.

Németországban tilos bálnahúst árulni, importálni is törvénytelen. A tilalom megszegőit pénzbírsággal sújtják, de akár börtönnel is büntethetik. A hatóság mindazonáltal csütörtökön még tanakodott, hogy eljárást indítson-e az árus ellen. Norvégiában szabad bálnahúst forgalmazni, az árus pedig azzal mentegetőzött, hogy nem tudott a német tilalomról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.