Nagyszabású művelet a camorra ellen

Vér, maffia és dráma - 90 olasz maffiózót fogtak el

Nagyszabású műveletet hajtott végre szerdán az olasz rendőrség a nápolyi maffia, a camorra hálózata ellen. Az akció során az egyik gyanúsított a rendőrök elől menekülve levetette magát negyedik emeleti lakásából és szörnyethalt.

2014.01.22 18:57MTI

A hatóságok mintegy 90 embert vettek őrizetbe országszerte, és 250 millió euró (több mint 75 milliárd forint) értékű vagyontárgyat foglaltak le. Elkobozták nyolc ruhaipari, illetve parkolódíjak beszedésével foglalkozó vállalat vagyonát, több drága ingatlant Nápoly belvárosában, mintegy 60 autót és motorkerékpárt, valamint több tucat bankszámlán elhelyezett pénzt. A hatóságok Rómában bezártak mintegy 20 éttermet és bárt is a turisták körében kedvelt városrészekben.

A haláleset Rómában, Tor di Quinto városnegyedben történt: egy 43 éves campaniai vállalkozó ugrott ki az ablakból, amikor a rendőrök behatoltak a lakásába.

Ez volt az eddigi legkiterjedtebb rendőrségi akció a nápolyi Contini klán ellen. A camorrának ez az ága drogcsempészetből származó pénzt mos tisztára nápolyi, campaniai, római és toscanai vállalkozások és befektetések révén.

Az akcióban rendőrkézre került a Contini klán - már rács mögött levő - főnökének felesége, valamint a jobbkezének tartott unokaöccse is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.