"Szégyelli győzelmét!"

Világháborús centenárium - Szerbiában nem lesznek hivatalos megemlékezések

Nem tervez hivatalos megemlékezéseket az első világháború kitörésének idén esedékes századik évfordulója alkalmából Szerbia, amely becslések szerint hozzávetőleg egymillió embert veszített 1914 és 1918 között.

2014.01.18 14:55MTI
freedigitalphotos.net

"Szégyen és gyalázat. Szerbia szégyelli a győzelmét!" - írta szombati számában megjelent tudósításában a Nase Novine című belgrádi napilap.

Az újság idézte Dragoljub Zivojonic neves történészt, aki szerint a szerb tudományos akadémia javaslatokat terjesztett a politikai vezetés elé az évfordulóval kapcsolatosan, de még csak válaszra sem méltatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.