Skót népszavazás

Évekbe telhet Skócia EU-felvétele

Hosszú évekig eltarthat Skócia csatlakozása az Európai Unióhoz a függetlenségi népszavazás sikere esetén.

2014.01.16 18:15MTI

Skócia szeptemberben szavaz arról, hogy függetlenné váljék-e Nagy-Britanniától.

David Lidington brit EU-ügyi államtitkár az ITV kereskedelmi televíziónak nyilatkozva csütörtökön kijelentette: ha Skócia az elszakadás mellett dönt, korántsem tekinthető magától értetődőnek gyors EU-csatlakozása önálló országként. Az államtitkár felidézte, hogy a legújabb uniós tagállam, Horvátország felvételi folyamata hozzávetőleg egy évtizedig tartott. Jóllehet Skócia az Egyesült Királyság tagjaként már érvényesítette az uniós jogszabálygyűjteményt, ennek ellenére is 28 tagország egyhangú beleegyezését kell elnyernie minden egyes részletkérdésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.