Befogadó EU - vagy mégsem?

Az uniós állampolgárság nem áruba bocsátható az EU szerint

"A tagállamoknak csak olyan személyeknek szabadna állampolgárságot adni, akiknek valódi kötődésük van az adott országhoz" - tette hozzá.

2014.01.16 05:27MTI

Hevesen bírálta az Európai Bizottság szerdán, hogy több tagállam is "eladásra" kínálja állampolgárságát Európán kívülieknek jelentős befektetésekért cserébe, amint azt legutóbb Málta is tette egy vitatott törvénytervezettel. "Az állampolgárság nem áruba bocsátható - jelentette ki az Európai Parlamentben (EP) Viviane Reding igazságügyi biztos.

- A tagállamoknak csak olyan személyeknek szabadna állampolgárságot adni, akiknek valódi kötődésük van az adott országhoz" - tette hozzá. A vitában több EP-képviselő, köztük az MSZP delegációjához tartozó Göncz Kinga is felháborodásának adott az uniós állampolgárság megvásárolhatóvá tétele miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.