A dízelmotorosok között

A világ legcsendesebb tengeralattjárójával bővült a vietnámi flotta

Ünnepélyes külsőségek között hadrendbe állítottak szerdán Vietnam egy igen fejlett, orosz gyártmányú tengeralattjárót, amely a Kilo osztályba tartozik.

2014.01.15 18:05MTI

Vietnam összesen hatot vesz a Kilo-636 Varsavjanka típusú, támadó tengeralattjáróból, hogy erősítse hadiflottáját. A Kilo-636 dízelmotorjai - a vietnami hírügynökség jelentése szerint - a világon a legcsendesebbek. (Ez harci tengeralattjáró esetében létfontosságú, mivel hanglokátorokkal - szonárokkal - nehezebb hollétét felderíteni.)

A jármű 74 méter hosszú, 300 méteres mélységig képes biztonságosan merülni. 52 fős személyzetével 45 napig maradhat egyhuzamban a víz alatt, miközben akár 7500 tengeri mérföldet, azaz 13 500 kilométert haladhat. A járműtípus tömege 3 és 4 ezer tonna között van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.