A kormány ellen tüntettek

Száznál több tüntetőt ítéltek börtönre Egyiptomban

Egyiptomban három különböző perben 113 kormányellenes tüntetőt ítéltek börtönbüntetésre csütörtökön. A tüntetők mindannyian Mohamed Murszi elnök visszatérését követelték a hatalomba.

2014.01.09 19:43MTI

Egyiptomban három különböző perben 113 kormányellenes tüntetőt ítéltek börtönbüntetésre csütörtökön. Az egyik esetben 63 ember kapott első fokon három éves börtön- és tetemes pénzbüntetést egy november végi, kairói tüntetés miatt. Egy másik esetben 24 ember kapott ugyanezért, szintén háromévi szabadságvesztést, a harmadik esetben pedig az al-Azhar egyetem 26 diákját ítélték két és fél év börtönre.

A vádlottak azért vonultak az utcákra, hogy követeljék Mohamed Murszi elnök visszatérését a hatalomba, ahonnan a hadsereg távolította el tavaly júliusban. Azóta rendszeresek a tüntetések, noha a hatóságok betiltották azokat, és decemberben terrorista szervezetnek minősítették az exelnököt támogató Muzulmán Testvériséget.

Az elítélteket tiltott tüntetésen való részvétellel, a rendfenntartó erők elleni támadással, tiltott gyülekezéssel és erőszakos cselekményekkel vádolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.