Kanadában

Kisiklott és kigyulladt a nyersolajat és propángázt szállító vonat

A közelben lévő Plaster Rock nevű település mintegy kéttucatnyi házából kimenekítették a lakosokat.

2014.01.08 07:52MTI

Kisiklott és kigyulladt egy nyersolajat és propángázt szállító vonat kedden késő este a kelet-kanadai Új-Brunswick tartomány egy ritkán lakott részén - közölték a hatóságok. A közelben lévő Plaster Rock nevű település mintegy kéttucatnyi házából kimenekítették a lakosokat.

A katasztrófavédelem szóvivője azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy milyen kiterjedésű a tűz, és hogy a balesetnek van-e sérültje. Csak néhány vagon gyulladt ki, de azt nem tudják, hogy ezekben a vagonokban mit szállított a vonat - tette hozzá.

Az új-brunswicki mentők közölték, hogy nem tudnak sem sérült, sem halálos áldozatról.

Az illetékes vasúttársaság szóvivője megerősítette, hogy a szerelvény veszélyes anyagokat szállított - köztük nyersolajat és propángázt - de azt ő sem tudta megmondani, hogy a kisiklott, illetve kigyulladt vagonokban mi van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.