A cseh rendőrség

12 fegyvert találtak a prágai palesztin nagykövetségen

A cseh rendőrség vasárnap közölte, hogy 12 fegyvert talált a prágai palesztin nagykövetség épületében. Ezt azután vizsgálták át, hogy egy szerdai robbanás következtében életét vesztette a diplomáciai képviselet vezetője.

2014.01.05 21:25MTI

A hatóságok korábban nem tudatták a nyilvánossággal a nagykövetségen fellelt fegyverek számát, így az találgatások tárgya lett. A korábbi sajtóértesülések még arról szóltak, hogy a rendőrség mintegy 70, engedély nélkül tartott lőfegyvert talált a diplomáciai képviseleten.

A Prágába akkreditált 56 éves palesztin követ, Dzsamál Mohamed Dzsamál január 1-jén szenvedett halálos sérüléseket, amikor rezidenciáján felrobbant egy széf.

Jirí Rusnok ügyvivő miniszterelnök a rendőrségi nyomozás alapján csütörtökön kijelentette, hogy baleset történt, nem pedig terrorcselekmény.

Martin Cervicek, a cseh rendőrség vezetője a CTK hírügynökségnek vasárnap megerősítette: 12 darab fegyvert találtak, amelyek típusát még csak ezután fogják meghatározni. Andrea Zoulova rendőrségi szóvivő közölte: a rendőrség továbbra is vizsgálja az ügyet, egyebek mellett azt is, hogy a palesztin képviseleten talált fegyverek miként kerültek Csehország területére, valamint hogy követtek-e el velük bűncselekményt az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.