Letértek az útról

Helikopterrel mentettek hegymászókat Ausztriában

Helikopterrel mentettek meg három hegymászót szilveszter délutánján Ausztriában, a Dachstein-hegyen.

2014.01.01 08:31MTI

A három osztrák férfi az év utolsó napjának reggelén kezdett hozzá egy nehéznek számító szakasz megmászásához a Dachstein déli oldalán. Félúton azonban letértek az útról és nem jutottak tovább. Habár mindhárman gyakorlott hegymászók voltak, nem rendelkeztek megfelelő felszereléssel ahhoz, hogy a szabadban töltsék az éjszakát, ezért nem sokkal a sötétség beállta előtt segélyhívást adtak le.

A mentőhelikopter egy negyven méter hosszú kötél segítségével, sértetlenül hozta le őket a hegyről. A rendőrség közlése szerint az utolsó pillanatban érkezett a segélyhívás. Ha egy órával később telefonáltak volna a hegymászók, a helikopterek a sötétség miatt már nem tudtak volna felszállni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.