Száz gyújtogató fiatalt vettek őrizetbe

Elszabadult az erőszak Hollandiában

Őrizetbe vettek több mint száz embert a hatóságok kedden Hollandiában, miután fiatalok autókat gyújtottak fel, majd üvegekkel és tűzijátékkal dobálták meg a kiérkező rendőröket és tűzoltókat a déli országrészben.

2013.12.31 18:45MTI

A Noord Brabant tartománybeli Veen városában reggel kitört zavargásokban két ember megsebesült.

A rendfenntartók kiérkezésekor sokan egy helyi kávézóba menekültek, a rendőrök azonban utánuk mentek és őket is elfogták.

A település fiataljai szilveszterkor gyakran gyújtanak fel autóroncsokat, emiatt az utóbbi években többször is összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel.

Tavaly szilveszterkor összesen 1098 embert vettek őrizetbe gyújtogatás, rongálás és verekedés miatt Hollandiában. Ez a szám alacsonyabb volt a korábbi évek átlagánál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.