Egyiptom forrong

Felgyújtották az egyetemet a diákok - VIDEÓ!

A Muzulmán Testvériséghez hű egyiptomi diákok szombaton összecsaptak a rendőrökkel Kairóban, ahol felgyújtották az al-Azhar egyetem egyik épületét.

2013.12.28 13:05MTI

Helyi híradások szerint a rendőrök könnygázzal próbálták feloszlatni szombaton a tüntető diákokat, akik megakadályozták, hogy vizsgára készülő társaik bejussanak az ország és a szunnita iszlám legnevesebb vallási egyeteme, az al-Azhar egyik épületébe. A tüntetők köveket és égő gumiabroncsokat dobáltak a rendfenntartókra.

A diákok később behatoltak a kereskedelmi és mezőgazdasági karoknak otthont adó épületbe és felgyújtották azt. A két emeletet beborító lángokat a tűzoltók nem sokkal később eloltották.

Pénteken is számos összecsapás tört ki Egyiptom-szerte a kormány által szerdán terrorszervezetnek nyilvánított Muzulmán Testvériség hívei és a rendőrség között. Az erőszakos cselekményekben legalább három ember meghalt, a hatóságok az iszlamista szervezet több mint 250 tagját letartóztatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.