Ukrajnai tüntetések

Janukovics, szenátoroknak: Kijev folytatná az integrációt

Az ukrán hatalom mindent megtesz annak érdekében, hogy érvényesüljön a polgárok joga a békés demonstrációkra, és Kijev folytatni fogja az európai integrációt - erre tett ígéretet Viktor Janukovics ukrán államfő Kijevben két amerikai szenátornak.

2013.12.16 07:54MTI
Fotó: MTI

Az ukrán elnöki hivatal hétfőre virradóra arról tájékoztatott, hogy Janukovics előző nap fogadta John McCain republikánus és Chris Murphy demokrata párti amerikai szenátort. A közlemény szerint Viktor Janukovics biztosította őket, hogy a hatóságok mindent megtesznek a november 30-i erőszakos tömegoszlatásokon történtek igazságos és átlátható kivizsgálása érdekében.

Közben brüsszeli diplomaták megerősítették a BBC minapi értesülését, amely szerint az Európai Unió konzultációkra hívta Brüsszelbe a december 19-20-i csúcsértekezlet idejére Vitalij Klicskót, az Ütés (UDAR) párt vezetőjét. Klicsko tárgyalni fog több uniós vezetővel, köztük Angela Merkel német kancellárral

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.