Mandela búcsúztatása

Végső nyugalomra helyezték Nelson Mandelát

Végső nyugalomra helyezték vasárnap Nelson Mandelát, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökét Qunu településen, nem messze attól a helytől, ahol nevelkedett és élete vége felé visszavonultan élt.

2013.12.15 13:08MTI
Forrás: youtube.com

A temetésen családja és a dél-afrikai vezetők szűk köre vett részt. A koporsót ágyúlövések és a dél-afrikai légierő helikoptereinek zászlós tisztelgése mellett helyezték sírba.

Ezzel befejeződött az egykori államfő és a faji megkülönböztetés ellen küzdő legenda tiszteletére meghirdetett tíznapos gyász. Mandela 95 éves korában, december 5-én hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.