Elvették Silvio útlevelét

Forradalom lesz Olaszországban, ha Berlusconit bebörtönzik?

Legalábbis az adócsalásért egy év szabadságvesztésre ítélt volt olasz miniszterelnök szerint.

2013.12.12 13:45MTI
Silvio Berlusconi - integethet a szabadságának?

"Biztos vagyok benne, hogy nem fogják megtenni, mert különben forradalom tör ki Olaszországban" - mondta az ellenzékbe vonult Hajrá Olaszország (FI) vezetője az Europe 1 francia kereskedelmi rádiónak, amely a Silvio Berlusconi római otthonában szerda este rögzített francia nyelvű interjút csütörtökön sugározta.

"Nem lehet egy olyan embert börtönbe rakni, megfosztani a szabadságától, aki éppen az ellen a többség ellen folytat választási kampányt, amely az igazságszolgáltatási ágat arra próbálja meg felhasználni, hogy eltüntesse őt a politikai színtérről" - fogalmazott a volt miniszterelnök. Hozzátette: "Azt hiszem, nehéz lenne engem börtönbe dugni: azonnal hatalmas többségem lenne az országban a következő választásokon. És különben is, már eléggé előrehaladott korban járok, nem félek semmitől".

Arra a kérdésre, hogy ha tehetné, elhagyná-e Olaszországot, Silvio Berlusconi azt válaszolta: "Szeretem a hazámat. Az államférfiúi és patrióta életutamat nem fejezhetem be úgy, hogy elmenekülök a hazámból".

Az ellenzéki politikus azt is mondta, hogy elvették az útlevelét, s így megakadályozzák abban, hogy elhagyja Olaszországot.

A volt szenátor úgy vélte, hogy a szenátusból való november 27-ei kizárásával a baloldal puccsot hajtott végre ellene. Szerinte ez a kommunista párt nyomására történt, amely 1992 óta végleg meg akarja szerezni a hatalmat, de eddig neki ezt sikerült megakadályoznia. Silvio Berlusconi azt is megjegyezte, hogy szerinte Enrico Letta kormánya nem fog sokáig kitartani, mert nem tartotta meg az ígéreteit és nem a nép választotta.

A volt kormányfő azt követeli, hogy jövő májusban, az európai parlamenti választásokkal egy időben tartsanak parlamenti választást is Olaszországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.