Senkire nem erőlteti rá az akaratát

Moszkva kész folytatni a tárgyalásokat Ukrajnával

"Moszkva senkire nem erőlteti az akaratát és készen áll arra, hogy folytassa a tárgyalásokat Ukrajnával az orosz vezetésű vámunió egyezményeihez való csatlakozásról."

2013.12.12 11:37MTI
MTI

Ezt hangoztatta Vlagyimir Putyin csütörtökön a moszkvai Kremlben tartott államfői évértékelő beszédében.

Amennyiben Ukrajna kezdeményezi, Moszkva szakértői szinten tovább tárgyalna Kijevvel - mondta az orosz elnök. Szavai szerint az eurázsiai integráció valódi eredményei csak erősítik szomszédjaik érdeklődését a Kreml által szorgalmazott szövetségben való részvétel iránt.

A Kreml elképzelése szerint az orosz-fehérorosz-kazah vámunió is ennek a geopolitikai projektnek a része. Az úgynevezett Eurázsiai Unió létrehozása Oroszország és Kazahsztán közös célja.

A Közép-Európa keleti peremétől a Csendes-óceánig húzódó, délen pedig az Afganisztánnal határos Pamír hegységig terjedő államok szövetségét a Kremlben 2015-re szeretnék tető alá hozni.

Vlagyimir Putyin korábban nem egyszer hangoztatta, hogy Oroszország világpolitikai pozícióját elsősorban az Eurázsiai Unió keretein belül kell erősíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.