Emberi jogok világnapja

Tüntetéssel próbálkoztak, de letartóztatták őket

A kubai fővárosban letartóztattak mintegy húsz embert kedden, az emberi jogok világnapján, mert tüntetéssel próbálkoztak.

2013.12.11 08:43MTI

A letartóztatottak között két argentin is van - mondta el Antonio González Rodiles, egy ellenzéki aktivista, aki a saját lakásában rendezett gyűlést az emberi jogokról. Többeket már abban is megakadályoztak, hogy elérjék González otthonát: reggel lezártak öt háztömböt a forgalom elől, és jól látható volt a rendőri jelenlét.

A hatóságok a közelben utcai ünnepet rendeztek több tucat iskolás részvételével, akik hangszórókon szóló zenét hallgattak. Egy másik beszámoló szerint kormánypárti aktivisták megzavarták az Asszonyok Fehérben nevű ellenzéki csoport néma felvonulását a város központjában. A gyülekezőhelyen rendőrségi gépkocsik és buszok várták a menet résztvevőit egy kormánypárti csoportosulás társaságában.

A kormánypártiak forradalmi jelszavakat kiabáltak, és gyalázták a nőket, akiket a rendőrség elszállított. Az ellenzékiek nem tanúsítottak ellenállást, de néhányuk szabadságot követelt Kubának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.