Kormányalakítás

Megnőtt az esélye a hárompárti cseh koalíciós kormánynak

A szociáldemokraták most elkészítik a koalíciós együttműködés elveinek javaslatát, amelyet a három párt vezetői szombaton vitatnak meg.

2013.12.03 06:42MTI

Megnőtt az esélye annak, hogy hárompárti koalíciós kormány alakul Csehországban - jelentette ki Bohuslav Sobotka, az októberi képviselőházi választáson győztes Cseh Szociáldemokrata Párt elnöke hétfőn este Prágában, miután Andrej Babissal és Pavel Belobrádekkel, az Igen, illetve a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt elnökeivel tárgyalt. "

A koalíciós kormány létrehozásának esélye mérsékelten emelkedett" - mondta Sobotka újságíróknak a több mint háromórás tárgyalás után. A szociáldemokraták most elkészítik a koalíciós együttműködés elveinek javaslatát, amelyet a három párt vezetői szombaton vitatnak meg. A koalíciós szerződést a felek december 14-ig szeretnék tető alá hozni, majd jóváhagyás céljából a három párt vezetése elé terjeszteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.