Rendőrségi helikopter zuhant a tetejére

A mentők kapcsolatban vannak a pubban rekedtekkel

A skóciai mentőszolgálat szerint több ember bent rekedt abban a pubban, amelynek a tetejére rázuhant egy rendőrségi helikopter Glasgowban péntek éjjel.

2013.11.30 08:42MTI

A tűzoltóság egyik illetékese azt mondta, hogy a mentők kapcsolatban állnak az épület belsejében tartózkodókkal, ők maguk pedig azon dolgoznak, hogy biztosítsák az épületet, megteremtve a kijutás lehetőségét.

A helyi rendőrség szóvivője szombat hajnalban annyit közölt, hogy a szerencsétlenség áldozatokat követelt. Azt azonban nem tisztázta, hogy halálos áldozatokról vagy sérültekről van szó. "Túl korai még, hogy részleteket közöljünk" - fogalmazott a szóvivő.

Alex Salmond skót kormányfő szombat hajnali Twitter-üzenetében közölte: tekintettel a baleset súlyosságára, "mindenkinek fel kell készülnie" arra a lehetőségre, hogy a szerencsétlenségnek halálos áldozatai vannak.

A Sky News televízió azt jelentette, hogy kilenc embert állítólag kórházba szállítottak, hivatalosan azonban ezt az értesülést nem erősítették meg.

A helikopter a pub lapos tetejébe csapódott, átütötte a tetőszerkezetet, de nem robbant fel, és tűz sem keletkezett. A helikopteren két rendőrtiszt és a pilóta tartózkodott, az ő sorsuk szombat hajnalban még nem volt ismeretes. Szemtanúk a BBC-nek arról számoltak be, hogy a gép "kőként zuhant" az épületre, miután hajtóműve jól hallhatóan "ki-kihagyott".

A The Sun című bulvárlap skóciai kiadásának egyik szerkesztője, aki éppen távozni készült a pubból, elmondta: a helikopter viszonylag nagy magasságban lebegett, amikor úgy tűnt, hogy rotorjai leálltak.

A Clyde folyó partján lévő, The Clutha nevű pub közelében egy helikopter-leszállóhely működik, de nem ismeretes, hogy a szerencsétlenül járt gép oda tartott-e. A tűzoltóság szóvivője szerint 15 tűzoltóautó érkezett a pubhoz, amelyben a szerencsétlenség pillanatában - szemtanúk beszámolói szerint - mintegy 120-an tartózkodtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.