Bengázi

Összecsapás a hadsereg és az iszlamisták között Líbiában

Három katona meghalt, tizennégyen pedig megsebesültek, amikor a líbiai hadsereg összecsapott egy szalafita csoport tagjaival hétfőre virradóra Bengázi közelében.

2013.11.25 10:36MTI

A sebesültek között kórházi források szerint négy civil van, akiket eltévedt golyók találtak el.

Az Anszár as-Saría és a líbiai hadsereg közötti több órás tűzpárbaj azután tört ki, hogy a szélsőségesek rátámadtak a különleges erők közelükben járőröző egységeire - mondta el a katonaság egyik szóvivője, Milúd az-Zvej ezredes. Korábban nem volt példa hasonló összeütközésre az iszlamista csoport és a hadsereg között.

Az összecsapást követően Bengázi egy másik negyedében is tűzpárbaj tört ki két csoport között az Anszár as-Saría által fenntartott egyik kórház közelében.

A biztonsági erők felszólították a keleti kikötőváros lakóit, hogy további utasításig lehetőleg ne hagyják el otthonaikat.

A Moammer el-Kadhafi diktátor bukása után, 2011-ben létrehozott szalafita csoport több merényletet követett el az igazságszolgáltatás és a biztonsági erők tagjai ellen. Többek szerint a szervezet felelős a bengázi amerikai konzulátus elleni támadásért is, amelyben a nagykövet és három amerikai vesztette életét. Az Anszár as-Saría tagadja, hogy köze lenne a merénylethez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.