2006 óta forrong az ország

Több tízezres kormányellenes tüntetés Thaiföldön

Tüntetők tízezrei vonultak az utcára Bangkokban vasárnap, s a tömeg a miniszterelnök lemondását követelte, mondván, kormánya továbbra is bátyja, a külföldre menekült Thakszin Sinavatra korábbi kormányfő irányítása alatt áll.

2013.11.24 15:50MTI

A szervezők éjjel is folytatni kívánják a tüntetést, céljuk, hogy felvonulásaikkal a lehető legnagyobb zavart okozzák a thaiföldi fővárosban. A demonstrációban részt vevők közölték, meg akarják dönteni Jingluk Sinavatra thai miniszterelnök általuk "Thakszin-rezsimnek" nevezett kormányát.

A volt kormányfő támogatói és a velük szemben álló ellenzékiek azóta harcolnak a hatalomért, hogy a tömegdemonstrációk hatására a hadsereg a 2006-os puccs során megfosztotta hatalmától Thakszin Sinavatrát, aki azóta is külföldön él száműzetésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.