Szociális kampány

Hajléktalanok mondják el az időjárás-jelentést a Cseh Televízióban

Hajléktalanok fogják elmondani az időjárás-jelentést a közszolgálati Cseh Televízióban a következő néhány hétvégén. Az akció egy európai szociális kampány része, amelyhez a Cseh Televízió csatlakozott.

2013.11.22 17:45MTI

Az új "tévébemondók" már a szombat reggeli hírmagazinban (Studio 6 Víkend) megjelennek, s december közepéig négy hét végén újra képernyőre kerülnek.

A klasszikus időjárás-jelentéseket és előrejelzéseket ezen műsorok keretében kibővítik az utcán élő hajléktalanok megfigyeléseivel, megjegyzéseivel. "A hétvégi magazin keretében elmondhatják élettörténetüket, illetve azt, hogy mi késztette őket reagálni a televízió felhívására és a nyilvánosság elé lépni" - fejtette ki Alzbeta Plívková, a televízió szóvivője.

A Days Of Home elnevezésű projektet korábban Németországban, Svájcban, Hollandiában és Oroszországban is megvalósították. "Meggyőződésem, hogy ez az eredeti projekt teljes mértékben beleillik a televízió közszolgálati küldetésébe, felhívja a közvélemény figyelmét egy súlyos társadalmi problémára, s nem utolsó sorban néhány embernek esélyt ad kiemelkedni a mélyből.

A karitatív programoknak mindig helyük van a Cseh Televízióban" - jelentette ki Petr Dvorák, a televízió vezérigazgatója. A televízió bízik abban, hogy a képernyőre kerülő személyek és sorsuk újabb társadalmi vitát vált ki a hajléktalanok gondjairól Csehországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.