A takarítószemélyzet bukkant rá

Egymillió dollárnyi csempészett aranyrudat találtak egy repülőn Indiában

Összesen egymillió dollárnál (220 millió forintnál) is többet érő, gazdátlan aranyrudakat talált a takarítószemélyzet Indiában, egy repülőgép fedélzetén.

2013.11.20 09:35MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A Jet Airways légitársaság gépe több nemzetközi repülést követően a kelet-indiai Patna városából Kolkata (korábban Calcutta) repülőterén szállt le, ahol útja végeztével rutinszerűen átvizsgálták. A 24 aranyrudat a mellékhelyiségben találták meg, két táskában.

Az arany egykilós rudakban  van, és összesen 70 millió rúpia a becsült piaci értéke. A csomagot eddig senki sem kereste - közölték a repülőtéri hatóságok szerdán.

Indiában - amely Kína mellett a világ legnagyobb aranyfogyasztója - virágzik az aranycsempészet azóta, hogy a hatóságok az év elején az importvámok megháromszorozásáról döntöttek, így próbálva visszafogni a keresletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.