Rajtaütések

Száznál több "burzsoá" üzletembert vettek őrizetbe Venezuelában

Maduro előző nap arra szólította fel honfitársait, hogy bojkottálják "a burzsoá sajtót", amely támogatja az őket kirabló korrupt kereskedőket: a burzsoá sajtó a forradalmi kormány ellen gazdasági háborút folytató ellenzék eszköze.

2013.11.15 11:10MTI
Forrás: youtube.com

Több mint száz "burzsoá" üzletembert vett őrizetbe állítólagos árfelhajtás miatt a venezuelai szocialista kormány a múlt hétvége óta a különböző boltokban és vállalatoknál végrehajtott rajtaütések során - közölte csütörtökön Nicolás Maduro államfő.

A politikus előző nap arra szólította fel honfitársait, hogy bojkottálják "a burzsoá sajtót", amely támogatja az őket kirabló korrupt kereskedőket. Hozzátette: a burzsoá sajtó a forradalmi kormány ellen gazdasági háborút folytató ellenzék eszköze. Az államfő dühét különösen egy újság címe váltotta ki, amely azt állította, hogy az elmúlt hónapokban a fővárosban, Caracasban volt a legmagasabb mértékű, 46 százalékos az infláció.

Hugo Chávez néhai államfő utóda most bejelentette, hogy a kormány olyan törvényt kezdeményez, amely 15 és 30 százalék között szabja meg az üzletemberek lehetséges hasznát.

Helyi tisztviselők szerint a gátlástalan cégek ezer százalékkal is felhajtják az elektronikai és más cikkek árát. A rendszer bírálói ugyanakkor azt mondják, hogy az elszabaduló venezuelai infláció hátterében a bukott szocialista gazdaságpolitika áll, valamint az, hogy csak korlátozottan lehet hozzáférni külföldi valutákhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.