Az unokatestvér végzett az emberrablóval

Dráma: családtagjai szabadítottak ki egy elrabolt nőt - videó!

Miután a rendőrök tehetetlennek bizonyultak, egy louisianai család saját kezébe vette a nyomozást, és - az emberrabló élete árán - sikerült is kiszabadítaniuk elrabolt rokonukat.

2013.11.10 14:26ma.hu
Kép: videó-screenshot

A 29 éves Bethany Arceneaux szerda délután éppen felvette kétéves kislányát az óvodából, mikor a szemtanúk szerint a parkolóban a gyermek édesapja, Scott Thomas megtámadta és az autójába kényszerítette. A kisgyerek az anyja kocsijában bújt el, őt később nagymamája vitte haza.

A bíróság korábban távoltartási végzést hozott Thomas ellen, aki vélhetően ezért rabolta el a nőt. A férfi kocsiját később a rendőrség egy cukornádültetvény közelében találta meg, benne a nő egyik cipőjével. Noha megpróbálták átkutatni az ültetvényt, a több mint két méteresre megnövő cukornád pokoli kihívást jelentett a rend őreinek.

A család péntekig várt, de mivel a hivatásosok nem tudtak értékelhető eredményt felmutatni, saját maguk indultak Bethany felkutatására. A kora délelőtti órákban fel is fedeztek egy elhagyatott házat az ültetvénnyel szemben, egy facsoport rejtekében.

Az egyik családtag mintha sikolyt halott volna, ezért Bethany egyik unokatestvére odarohant és berúgta az épület ajtaját. Mikor meglátta a rokonokat, Thomas többször késsel megszúrta a nőt, mire a felfegyverzett kuzin lőni kezdett rá. Több golyót is a férfiba eresztett, ekkor a nő ki tudott szabadulni a szorításából és kimenekült a házból.

A súlyos sebeket kapó Bethanyt mentő vitte kórházba, a lövések hangjára odagyűlő rendőrök Thomast már holtan találták a házban. Azt nem lehet tudni, a rajtaütés előtt is szúrt-e a férfi, de Arcenaux, bár súlyos sebeket kapott, stabil állapotban van.

Az emberrablóval végző unokatestvér ellen nem emeltek vádat, hiszen a helyi törvények értelmében mindenkinek joga van megvédeni önmagát vagy bárki mást a testi sértéstől. A rendőrség szerint a későbbiekben sem kerül sor vádemelésre, mert a szemtanúk kihallgatása és a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy jogos önvédelemre került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.