Oda a hitelesség?

"Szappanoperai fordulat" Izrael szerint - Arafat megmérgezése

"Szappanoperai fordulatnak" minősítette szerdán az izraeli külügyi szóvivő a Jasszer Arafat halálával kapcsolatos - három ország által végzett - vizsgálatokról közölt eredményeket, amelyekből egyesek arra következtetnek, hogy a palesztin vezető mérgezés áldozata lett.

2013.11.06 21:58MTI

"Ennek semmi köze Izraelhez, a hitelesség nyoma sincs benne. Ez nem más, mint újabb epizód abban a szappanoperában, ami Szúha Arafat (az elhunyt palesztin vezető özvegye) és a palesztin hatóság között zajlik" - mondta Igal Palmor azokkal a hírekkel kapcsolatosan, amelyek azt sejtetik, hogy Arafat polóniummérgezés következtében halt meg.

A palesztin illetékesek ugyanis kedden megkapták a svájci laboratóriumi tesztek eredményeit a néhai palesztin vezető halálának lehetséges okáról, azokat azonban egyelőre nem tették közzé. Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió azonban szerdán a svájci szakértők jelentésére hivatkozva tudni vélte, hogy az Arafat földi maradványaiból vett minta a normál értékhez képest 18-szor magasabb radioaktivitást mutatott 210-es polóniumból. A televízió szerint ez arra utal, hogy a palesztin vezetőt megmérgezték.

Palmor azzal érvelt, hogy a vizsgálat tudományos alapja tele van hézagokkal, mivel nem vizsgálták meg azokat a helyszíneket, ahol Arafat halála előtt tartózkodott, és nem kérdezték ki azokat az orvosokat, akik az ágya körül voltak a párizsi Percy kórházban, ahol Arafat elhunyt 2004-ben. A szóvivő utalt az orosz laboratóriumi eredményekre is, amelyek szerint az orosz szakértők alapos vizsgálatuk ellenére sem találták a 210-es polóniumnak a nyomát a palesztin vezető holttestének maradványaiban és a kapott mintákban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.