Kiterelték őket

Vaddisznócsorda okozott riadalmat egy kolozsvári lakótelepen

Vaddisznócsorda tévedt Kolozsvár egyik lakótelepére. A csendőrség szerda hajnalban kiterelte a hívatlan vendégeket a városból.

2013.11.06 11:34MTI
Fotó: stiridecluj.ro

A Stiridecluj.ro hírportál tudósítása szerint a kedd esti órákban hívta egy kolozsvári lakos a segélyhívó számot, jelezvén, hogy a Monostori lakótelepen a Kálvária plébániatemplom környékén 10-15 fős vaddisznócsorda okoz riadalmat.

A bejelentés után csendőrökből és vadászokból álló különítmény alakult, mely arra készült, hogy altatólövedékekkel ártalmatlanítsa a csordát. A helyszínen azonban módosították a tervet.

A tömegmegmozdulások biztosítására használt fémkerítésekkel alakítottak ki egy folyosót, amelyen az állatokat a Malomárokig, majd a Malomárok medrén a város széléig hajtották. A szerda hajnali művelet több mint négy órát tartott és sikeresen végződött.

A művelet irányításában Emil Boc, Kolozsvár polgármestere és Gheorghe Vuscan, Kolozs megye prefektusa is részt vett. A polgármester a művelet végén megelégedéssel nyugtázta, hogy "békés úton" sikerült kivezetni az állatokat a városból, és nem kellett használni fegyvereket.

A hatóságok valószínűsítik, hogy a vaddisznók a kolozsvári Monostori lakóteleppel határos erdőből jutottak a városba, ahol mintegy három kilométert haladva érték el a Kálvária plébániatemplom környékét. Az út egy részét valószínűleg egy esővíz-elvezető kanálisban tették meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.