Bogdan Diaconu

Székelyek menete - visszavonja feljelentését a kormánypárti képviselő

"Azt figyelte meg", hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) "letett arról", hogy az autonómia-törvénytervezetet terjesszen a parlament elé.

2013.10.30 14:25MTI

Visszavonja a Székelyek nagy menetelésének szervezői ellen kedden benyújtott büntetőjogi feljelentést Bogdan Diaconu román parlamenti képviselő - közölte szerdán az Agerpres hírügynökséggel a szociáldemokrata politikus.

Szerdai közlése szerint Diaconu békülékenysége jeléül döntött úgy, hogy visszavonja feljelentését, miután "azt figyelte meg", hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) "letett arról", hogy az autonómia-törvénytervezetet terjesszen a parlament elé.

Az MTI érdeklődésére Máté András Levente határozottan cáfolta, hogy az RMDSZ letett volna korábban bejelentett szándékáról, ugyanakkor megerősítette, hogy a szövetség hamarosan véglegesíti és a bukaresti parlament elé terjeszti a Székelyföld területi autonómiájáról szóló törvénytervezetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.