Amerika választ

Mitt Romney nyert Wyomingban, félannyi támogatója lesz

Learatta első győzelmét a republikánus elnökjelöltségre pályázó Mitt Romney a Wyoming államban megrendezett jelölőgyűlésen. Míg Romney nyolc küldött támogatását nyerte el, Fred Thompsonra csak három, Duncan Hunterre pedig csak egy küldött szavazott.

2008.01.06 12:50MTI

"Wyoming megtette az első lépést a valódi konzervatív változás irányába" - olvasható Romney közleményében. A szombati győzelem nagy jelentőséggel bír a massachusettsi kormányzó számára, aki a csütörtöki jelölőgyűlésen Iowában alulmaradt Mike Huckabee volt arkansas-i kormányzóval szemben.

A wyomingi jelölőgyűlés korai időpontja miatt a Republikánus Nemzeti Bizottság büntetésül felére csökkentette az állam által a szeptemberi konvencióra delegálható küldöttek számát. A szombati gyűlésen megválasztott 12 küldött mellé Wyomingban további két küldöttet választanak majd májusban. A Demokrata Párt március 8-án tartja jelölőgyűlését Wyomingban.

Az amerikai előválasztások következő állomása New Hampshire lesz január 8-án. Itt mindkét nagy párt aspiránsai a választók elé állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.