Malajzia

Kim Dzsong Un tiszteletbeli doktori címet kapott

Megkapta a közgazdaság-tudomány tiszteletbeli doktora címet egy malajziai egyetemen Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un, és emiatt most nyilvános bírálatok érik a tanintézetet.

2013.10.24 13:03MTI

A HELP magánegyetem azt közölte, hogy egy "egyszerű ceremónia" keretében október elején adták át a címet a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság Kuala Lumpur-i nagykövetségén. Kim nevében az észak-koreai nagykövet vette át a titulust.

Az esemény nem keltett figyelmet mindaddig, amíg a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség tudósítást nem adott róla. Az amerikai székhelyű Foreign Policy magazin ezután internetes kommentárt (blogbejegyzést) fűzött hozzá, emiatt Malajziában is feltűnést keltett a megtiszteltetés, és volt, aki azt írta a Facebookon az egyetemnek, hogy "szégyelli magát, mert ott végzett".

Paul Chan rektor a döntést indokolva kijelentette: Kim azzal érdemelte ki a díszdoktori címet, hogy "fáradhatatlan erőfeszítéseket tesz az ország képzésére és a nép jólétért" - idézte a KCNA.

A HELP egyetemet 1986-ban alapították, és Malajziában jól ismert a közgazdasági és pszichológiai szakáról. Észak-Korea krónikus gazdasági bajairól nevezetes, és az elmúlt években nem mutatott hajlandóságot a reformra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.