Sokan megsebesültek

Legalább huszonöt rendőr vesztette életét több támadásban Irakban

Legalább huszonnyolc ember, közöttük huszonöt rendőr meghalt az Irak nyugati részében kedd estétől elkövetett támadásokban.

2013.10.23 10:12MTI

Fegyveresek és öngyilkos merénylők követték el a támadásokat el-Anbár kormányzóságban. Huszonhat rendőr megsebesült. Négy támadást a szíriai határtól mintegy 110 kilométerre fekvő Rutba városban, illetve a környékén követték el.

Egy öngyilkos merénylő robbanószerrel megrakott tartálykocsit robbantott fel a város keleti részében egy rendőrségi ellenőrző pontnál, egy másik a város nyugati részében robbantott fel egy gépkocsiba rejtett pokolgépet, míg nehézfegyverrel felfegyverkezett férfiak a rutbai rendőrkapitányságra támadtak rá.

A támadásokban 18 rendőr halt meg és 25 megsebesült. Rutbától nyugatra három polgári személy halt meg, amikor öngyilkos merénylő egy hídon felrobbantott egy robbanószerekkel megrakott tartálykocsit. Ramádiban helyi idő szerint éjjel 11 óra tájban fegyveresek egy ellenőrző pontra támadtak, három rendőrt megöltek és a negyedik társukat megsebesítették - közölte a rendőrség és egy orvos.

A város egy másik ellenőrző pontjánál négy másik rendőr halt meg egy hasonló támadásban. A mostani támadások áldozataival együtt október eleje óta több mint 520, az év eleje óta pedig több mint 5200 embert öltek meg Irakban az AFP francia hírügynökség kórházi és rendőrségi adatokon alapuló számításai szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.