Javuló kilátások a periférián

A spanyolok is kifelé tartanak a válságból

Spanyolország jelentős kereslet mellett összesen 4,571 milliárd euróért adott el két különböző lejáratú kincstárjegyet kedden, amelyeknek csökkent az átlagos hozama. Elemzők szerint ez azt jelzi, hogy a befektetők bizakodóak a spanyol gazdaság kilátásait illetően.

2013.10.15 15:05MTI
Jöhet újra a fiesta?

A spanyol államkincstár 3,754 milliárd euróért értékesített 12 hónapos adósságpapírokat 2,06-szeres túljegyzés mellett 0,961 százalékos átlagos hozammal kedden, ami alacsonyabb az előző aukción kialakult 1,367 százaléknál.

Ugyancsak kedden 817 millió euróért adott el Spanyolország rövidebb lejáratú, 6 hónapos kincstárjegyeket kiemelkedően nagy, 5,88-szoros túljegyzéssel 0,672 százalékos átlagos hozam mellett. Ennek az adósságpapírnak az átlagos hozama egy hónappal korábban 0,911 százalék volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.