Nem nyugodhat

Utolsó videofelvételén is tagadta a holokausztot Priebke

A halála után nyilvánosságra hozott videoüzenetben is tagadta a nácik által elkövetett borzalmakat Erich Priebke, a pénteken százévesen elhunyt SS-tiszt, akinek eltemetését Argentína elutasította.

2013.10.12 11:34MTI

Erich Priebke azt akarta, hogy felesége mellett, az argentínai Bariloche városában temessék el, ahol 1994-ig, az olasz hatóságoknak való kiadatásáig élt - mondta el Paolo Giachini, Priebke olasz védőügyvédje.

Az argentin külügyminisztérium Twitter-üzenetben közölte, hogy nem fogadja a náci bűnös tetemét. Egyelőre nem tudni, hol és mikor temetik el az egykori SS-tisztet.

Az ügyvéd nyilvánosságra hozta az Erich Priebke által "emberi és politikai hagyatékként" hátrahagyott videointerjú tartalmát is. A felvétel júliusban, Priebke 100. születésnapja alkalmából készült. A videó szövegét a tgcom24 olasz hírportál közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.