"Szégyelljétek magatokat!!"

"Gyilkosok!" - Lehurrogták Barrosót és Lettát Lampedusán

Dühös bekiabálásokkal fogadták szerdán José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét és Enrico Letta olasz kormányfőt a földközi-tengeri Lampedusa szigetén, szűk egy héttel az afrikai menekülteket szállító embercsempész hajó ottani katasztrófája után.

2013.10.09 13:01MTI
MTI

"Szégyelljétek magatokat", "Gyilkosok" - kiáltozta helyi lakosok egy kisebb csoportja a repülőtéren. A tiltakozás folytatódott, amikor a küldöttség belépett abba a hangárba, ahol az áldozatok koporsóit helyezték el.

A demonstrálók azzal vádolták az EU-t, hogy magára hagyta Lampedusát az észak-afrikai menekültáradattal folytatott küzdelmében. Barrosót és Lettát több más magas rangú politikus kísérte, köztük Cecilia Malmström uniós belügyi biztos, valamint Angelino Alfano olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.