Olajfúró

Két hajó ütközött a hollandiai partoknál, három matróz eltűnt

Egy 68 méter hosszú halászhajó ütközött össze egy nála mintegy kétszer kisebb, fúrótorony működését ellenőrző hajóval. Az ütközés következtében a kisebb hajó elsüllyedt.

2013.10.07 07:48MTI
Fotó: MTI

Két hajó ütközött össze, és egyikük elsüllyedt hétfőre virradóra az Északi-tengeren, nem messze Hollandia partjaitól; három matróz eltűnt - közölte a holland parti őrség.

Az ütközés éjfél után másfél órával történt a hollandiai Den Helder várostól mintegy 40 kilométerre délnyugatra található olajfúró platformnál. Egy 68 méter hosszú halászhajó ütközött össze egy nála mintegy kétszer kisebb, fúrótorony működését ellenőrző hajóval. Az ütközés következtében a kisebb hajó elsüllyedt. Két matrózát sikerült kimenteni a tengerből, de háromnak nyoma veszett.

A holland parti őrség hajói és más hajók kutatnak az eltűntek után a baleset helyszínén, a keresésben segítségükre van egy helikopter is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.