Szombaton látták utoljára élve

Meggyilkolták az iráni kiberhadviselés vezetőjét?

Izraeli lapok szerint valószínűleg likvidálták az iráni számítógépes hadviselés vezetőjét.

2013.10.03 10:52MTI

Utoljára szombaton látták élve az iráni kiberháborús egység parancsnokát, Modzstaba Ahmadit otthonából a munkába indulva, majd Teherántól északnyugatra, Karadzs város mellett egy erdős területen találták meg a holttestét - írta az Alborz című, az iráni Forradalmi Gárdához közeli internetes hírportál.

"Láttam a két, golyó ütötte sebet. A sebek arra utalnak, hogy közelről lőtték le pisztollyal" - állította egy szemtanú a honlapon. A helyi rendőrség parancsnoka szerint ketten vettek részt meggyilkolásában, és egy motorkerékpárról adták le a lövéseket.

A számítógépes hadviseléssel foglalkozó egység Facebook-oldalán megjelent részvétnyilvánítások alátámasztják halálának hírét, amelyet egyelőre más, független források nem erősítettek meg.

Izraelben vezető hírként jelent meg a médiában az újabb iráni likvidálás a legnézettebb, kettes számú tévécsatorna éjszakai híradójában, és a kormányhoz közel álló Jiszráél Hajóm című újság is az első oldalon közölte csütörtökön. Iránban 2007 óta már öt atomkutatóval és a ballisztikusrakéta-program vezetőjével végeztek ismeretlen tettesek. A teheráni rezsim az izraeli külföldi hírszerzést, a Moszadot vádolta az akciókkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.