Az utcán nyitottak tüzet

Két rendőrt és egy katonát öltek meg fegyveresek a Sínai-félszigeten

Két rendőrt és egy katonát lőttek le ismeretlen fegyveresek Egyiptomban, a Sínai-félsziget északi részén.

2013.09.30 13:31MTI

A támadók az utcán lőttek rá a két rendőrre, akik éppen szolgálati helyükre tartottak el-Arísban, a Sínai-félsziget északi területén fekvő kormányzóság székhelyén.

A lövöldözésben egy harmadik rendőr megsebesült, a támadók autóval elmenekültek a helyszínről. Fegyveres támadás ért még a nap folyamán több katonai ellenőrzési pontot el-Arísban és a közeli Sejk-Zuveid városban. A hadsereg közlése szerint összesen öt katona sebesült meg, egyikük később meghalt a kórházban.

A Sínai-félsziget északi részén jelentősen emelkedett a biztonsági erők elleni támadások száma azóta, hogy július elején a hadsereg eltávolította a hatalomból az iszlamista Mohamed Murszi elnököt. Katonai források szerint a hatalomváltás óta több mint 100 rendőrt és katonát öltek meg a térségben.

Az egyiptomi hadsereg nyáron növelte a körzetben tartózkodó erőit és erőteljes offenzívát indított a szélsőséges fegyveresek ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.