Gyilkossággal gyanúsítják

Ukrán értesülés: Magyarország elutasította a Budapesten elfogott ukrán képviselő menedékkérelmét

"Magyarország elutasította a Budapesten őrizetbe vett Olekszandr Sepelev volt ukrán parlamenti képviselő politikai menedékkérelmét."

2013.09.30 13:26MTI

Így értesült az Interfax-Ukrajina. A politikus édesapja - aki egyben ügyvédje is - augusztus közepén hozta nyilvánosságra, hogy fia politikai menekültstátust kért Magyarországon.

Az ukrán külügyminisztérium - reagálva a bejelentésre - leszögezte, hogy nem kaphat politikai menedéket Magyarországon Sepelev és neje, mivel mindkettőjüket súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják Ukrajnában.

Sepelevet és feleségét július 4-én egy budapesti szórakozóhelyen fogta el a magyar rendőrség nemzetközi körözés alapján az Interpollal együttműködve. A volt képviselőt emberölési kísérletben való részvétellel és nagy összegű sikkasztással gyanúsítják Ukrajnában.

A politikus tagadja az ellene felhozott vádakat. Az ukrán hatóságok kiadatási kérelme július 10-én érkezett meg Budapestre.

Augusztus 14-én az ügyben eljáró bíróság meghosszabbította a politikus ideiglenes kiadatási letartóztatását. Sepelev két ciklusban volt parlamenti képviselő Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő frakciójának tagjaként. 2010-ben azonban kizárták frakciójából, ezért csatlakozott a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártjához.

A tavalyi parlamenti választásokon egyéni jelöltként indult, de nem sikerült mandátumot szereznie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.