Róháni tervei

Teheránnak tervei vannak a nukleáris tárgyalásokra

Irán javaslatot fog tenni nukleáris programjának ügyében a nagyhatalmaknak az október közepén esedékes genfi tárgyalásokon.

2013.09.27 21:33MTI
MTI

"A következő genfi találkozóra Irán elkészíti tervét és be is mutatja" olyan formában, hogy az lendületet adjon az atomvita megoldásának - hangsúlyozta az iszlám köztársaság államfője, aki az ENSZ-közgyűlés 68. ülésszakának általános vitája alkalmából negyedik napja tartózkodik az Egyesült Államokban.

Róháni közölte: bármi legyen is az eredménye a csütörtökön újraindított tárgyalási folyamatnak, azt az iráni nép és az iráni intézmények teljes mértékben támogatni fogják.

John Kerry amerikai és Mohamad Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter csütörtökön New Yorkban, az ENSZ székházában találkozott egymással, miután az iráni diplomácia vezetője előbb a hatok (az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország) képviselőivel folytatott megbeszélést, amelyet a részvevők egyöntetűen pozitív szelleműnek minősítettek.

Róháni pénteken indul haza New Yorkból. Újságíróknak elmondta: amerikai látogatása során országa külkapcsolatainak javításán fáradozott, valamint annak a reményének adott hangot, hogy "nem is annyira a távoli jövőben" sikerül megoldást találni az atomvitára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.