Még életben vannak a túszok?

Nairobi merénylet - mást állítanak a terroristák és mást a rendőrök

"A túszok nyugtalannak tűnnek ugyan, de még élnek" - írták. Azt is közölték, hogy kapcsolatba léptek embereikkel, aki azt jelentették, hogy számtalan holttest hever a plázában, ők azonban továbbra is kitartanak.

2013.09.24 12:52MTI
Fotó: MTI

Még élnek azok a túszok, akiket a nairobi Westgate bevásárlóközpontot megostromoló fegyveresek fogtak el - állította az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet kedden a Twitter közösségi oldalra feltett üzentében.

"A túszok nyugtalannak tűnnek ugyan, de még élnek" - írták. Azt is közölték, hogy kapcsolatba léptek embereikkel, aki azt jelentették, hogy számtalan holttest hever a plázában, ők azonban továbbra is kitartanak. Az üzenet nem sokkal azután jelent meg, hogy a kenyai kormány azt bizonygatta, sikereket ért el a negyedik napja tartó túszdráma felszámolásában.

Egy biztonsági szakértő, akinek volt rálátása a négyszintes plázában történtekre, hétfő este azt mondta, hogy szombaton, a támadás kezdetén mintegy harminc embert ejtettek túszul, és legalább tíz ember maradt az épületben. A hatóságok nem közöltek pontos számot a túszokról, csupán annyit, hogy többségük kiszabadult.

Nicholas Kay, az ENSZ szomáliai hivatalának vezetője kedden arra szólított fel, hogy további afrikai reguláris csapatokat küldjenek az al-Shabaab ellen, amelynek szerinte mintegy ötezer fegyverese van, és súlyos nemzetközi fenyegetést jelent. Hangoztatta, hogy a biztonság megteremtése jelenti a legfőbb feladatot Szomáliában, és a helyzet ellenőrzése és a terrorszervezet legyőzése jelentheti a megoldást e cél megvalósítása érdekében. A semmittevés sokkal többe kerülne - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.