Többen is életüket vesztették

Washingtoni támadás - Legalább 12 halottja van a lövöldözésnek

Tucatnyi halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán (NAVSEA) történt hétfőn. Egy támadó életét vesztette, kettő pedig szökésben lehet.

2013.09.16 21:01MTI
MTI

Cathy Lanier washingtoni rendőrfőnök szerint a hatóságok két potenciális elkövetőt, egy fehér és egy fekete férfit keresnek, mindketten katonai gyakorlóruhát viselnek. Az elkövetők indokai nem ismeretesek, mint ahogy az sem, hogy pontosan hányan voltak. Az amerikai főváros polgármestere, Vincent Gray szerint az incidens elszigetelt volt, vagyis más létesítményt nem támadtak meg.

Barack Obama tragédiának nevezte a lövöldözést, és kilátásba helyezte az elkövetők felelősségre vonását. Az elnök szerint az áldozatok között egyaránt vannak civilek és katonák.

A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó washingtoni Navy Yard szigorúan őrzött terület, ahová csak előzetes engedéllyel lehet bejutni. A környéket a hatóságok lezárták, és a Pentagon megerősítette a katonai objektumok őrizetét.

Lanier rendőrfőnök felszólította a washingtoniakat, hogy maradjanak otthon, vagy kerüljék el a Navy Yard környékét.

Az évi 30 milliárd dollárból gazdálkodó NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.

Hivatalos forrásokra hivatkozó sajtójelentések szerint ujjlenyomatai alapján azonosították a meghalt támadót. Neve Aaron Alexis, férfi korábban Texasban lakott. Cathy Lanier washingtoni rendőrfőnök elmondta, hogy a két feltételezett tettestárs közül az egyiket - egy fehér férfit - tisztázták. A másikat, egy olajzöld ruhát viselő, negyvenes-ötvenes fekete férfit még keresik. A támadás indoka nem ismert. Az amerikai főváros polgármestere, Vincent Gray szerint az incidens elszigetelt volt, más létesítményt nem ért támadás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.