Afroamerikai támadó

Halottjai vannak az amerikai lövöldözésnek

Tizenkét ember megsebesült az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán kitört lövöldözésben, közülük négyen belehaltak sérüléseikbe.

2013.09.16 17:25MTI
A helyi rendőrség gyorsan reagált a lövöldözésre

A The Washington Post internetes kiadásában rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a támadók ketten voltak. Korábban a lap, ugyanazt az információforrást megnevezve, még három fegyveresről írt, akik közül az egyik terepszínű katonai öltözéket viselt.

A The Washington Post úgy értesült, hogy a támadók egyikét ártalmatlanná tették, de nem világos, hogy lelőtték-e vagy elfogták. A CNN a haditengerészetre hivatkozva azt állította, hogy az egyik fegyveres halott.

Az incidensben az egymásnak ellentmondó információk szerint 10-12 személy sebesült meg, akik közül az NBC és a The Washington Post szerint négyen életüket vesztették. A halálos áldozatok számát hivatalosan nem erősítették meg.

A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó washingtoni Navy Yard szigorúan őrzött terület, ahová csak előzetes engedéllyel rendelkező személyek juthatnak be. Az incidensről a belbiztonsági minisztérium vezetői tájékoztatták Barack Obama amerikai elnököt.

A Navy Yard környékét a hatóságok lezárták és a Pentagon megerősítette az amerikai katonai objektumok őrizetét. A közelben található bollingi katonai reptér forgalmát felfüggesztették.

Hét környékbeli washingtoni iskolából evakuálták a tanulókat. A Potomac túlpartján lévő Ronald Reagan repülőtéren az incidens miatt felfüggesztették, majd később újra engedélyezték a gépek fel- és leszállását.

Az évi 30 milliárd dollárból gazdálkodó NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.